Täyteläiset ja raikkaasti koristellut juustokakut ovat kahvipöytien kestosuosikkeja. Tässä postauksessa jaan ohjeet, joilla testasimme S-kokeilukeittiöllä uuden Rainbow Vaniljatuorejuuston toimivuutta leivonnassa. Ohjeet on kirjoitettu tuotetestauskäyttöön, joten työvaihteet on siksi avattu hyvinkin tarkasti.
Testasimme tuorejuuston rakenteen ja maun toimivuutta niin paistetussa kuin liivatteella hyydytetyssä juustokakussa. Tulos oli arviointiraadin mielestä molemmissa onnistunut sekä maultaan että rakenteeltaan – täyteläisen pehmeä, kermainen ja juuri sopivan vaniljainen.
Digestive-kekseistä murusteltu pohja on kenties yleisin valinta juustokakkuihin. Viljaisista kaurakekseistä syntyy pohja samoilla raaka-ainesuhteilla. Oma suosikkini juustokakun keksipohjan valmistukseen ovat karamellisen aromikkaat kandisokerikeksit.
Kumman tahansa juustokakun kanssa maistuu tämä keväinen raparperihillo. Tuoreet marjat tai hedelmät ovat aina varma valinta sekä juustokakkujen koristeluun että raikkaaksi makupariksi.
Terveisin,
Henriikka
P.S. Blogimme on muuttanut osoitteeseen www.maunehdoilla.skokeilukeittio.fi
Paistettu vaniljajuustokakku
200 g digestive-keksejä
100 g voita sulatettuna
600 g (3 rs) vaniljatuorejuustoa
1 dl sokeria
3 munaa
150 g ranskankermaa (crème fraîche)
- Asettele irtopohjavuoan pohjalle (halk. n. 24 cm) leivinpaperi.
- Murskaa keksit esim. monitoimikoneen leikkuuterällä.
- Sekoita murskatut keksit ja sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- Siirrä tuorejuusto kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella n. 1 min. Lisää sokeri joukkoon ja jatka vatkaamista vielä n. 0,5 min. Lisää munat seokseen yksitellen vatkaten. Lisää lopuksi joukkoon creme fraiche ja vatkaa sekaisin.
- Kaada seos keksipohjan päälle ja paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 45 min. (Jos kakku meinaa saada liikaa väriä, peitä foliolla.) Katkaise virta ja jätä kakku n. 1 tunniksi kypsymään jälkilämpöön, uuninluukku hieman raollaan.
- Anna kakun maustua päivä tai pari jääkaapissa ennen tarjoilua. Koristele ja nauti!
Hyydytetty vaniljajuustokakku
175 g digestive-keksejä
75 g voita
4 liivatelehteä
½ dl sokeria
2 dl vispikermaa
400 g (2 rs) vaniljatuorejuustoa
n. 0,5 dl vettä tai maitoa
- Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Asettele irtopohjavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle leivinpaperi.
- Murskaa keksit esim. monitoimikoneen leikkuuterällä.
- Sekoita murskatut keksit ja sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- Vaahdota kerma. Vaahdota hieman löysäksi, jotta kerma kestää vielä hieman vatkaamista.
- Yhdistä eri kulhossa tuorejuusto ja sokeri. Vatkaa notkeaksi.
- Lisää kermavaahto tuorejuusto-sokeriseokseen ja vatkaa sekaisin.
- Kuumenna maito tai vesi kiehuvaksi esim. mikrossa ja sekoita puristetut liivatelehdet joukkoon.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon ja vatkaa samalla sekaisin.
- Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa peitettynä vähintään 4 tuntia.
- Irrottele hyytyneen kakun reunat varovasti vuoasta ohuen veitsen avulla ja siirrä kakku lautaselle. Koristele ja nauti!