Kesän parhaat mocktailit

Kesää odotellessa S-kokeilukeittiössä kehiteltiin uusista Kotimaista puolukka– ja mustikkamehuista raikkaat mocktailit eli alkoholittomat drinkit. Nopeasti valmistuvat mocktailit piristävät kuumaa kesäpäivää ja sopivat hyvin esimerkiksi juhlien alkumaljaksi.

PUOLUKKAMOCKTAIL (1 annos)

  • 1,5 dl Kotimaista puolukkamehua
  • 0,5 dl tonicia
  • 0,5 dl sitruunalimonadia
  1. Mittaa lasiin puolukkamehu, tonic ja sitruunalimonadi. Sekoita kevyesti.
  2. Koristele esimerkiksi jäisillä puolukoilla, rosmariinin oksalla ja jääpaloilla. Nauti heti.

MUSTIKKAMOCKTAIL (1 annos)

  • n. 6 mintun lehteä
  • 2 limelohkoa
  • 2 dl Kotimaista mustikkamehua
  • 1 dl sitruunalimonadia
  1. Survo mintun lehtiä ja limelohkoja  kannussa tai isossa lasissa esim. lusikalla. Lisää mustikkamehu ja kaada juoma siivilän läpi lasiin.
  2. Lisää  sitruunalimonadi ja sekoita kevyesti.
  3. Koriste mintun lehdillä, limelohkoilla ja jääpaloilla. Nauti heti.

Raikasta kesää,

Anni

Artikkelikuva: Thinkstock

 

Leave a Reply