Viisi vinkkiä joulun rennompaan ruokapuoleen

Joulu lähestyy ja myös jouluruokavalmistelut alkavat olla käsillä. Monilla on haaveissa ehtiä ja jaksaa tehdä omin kätösin kaikkea kivaa joulupöytään. Jos tekemisen määrä ja aikaavievyys kuitenkin hirvittää, niin lue tästä kokeilukeittiön vinkit astetta rennompiin jouluvalmisteluihin.

  1. Vähemmän on enemmän! Kysy joulupöytäseuraltasi mitkä ovat heille ne tärkeimmät joulupöydän maut. Mainitsematta jääneet perinneruoat voit suosiolla jättää pois kattauksesta.
  2. Tuunaa valmiit laatikot! Siirrä kaupan valmiit joululaatikot omaan kauniiseen uunivuokaasi ja koristele pinta. Kukaan ei halutessasi arvaa, että et vääntänyt laatikoita itse.
  3. Käytä leivonnassa pakastetaikinoita! Piparit ja niin suolaiset kuin makeatkin tortut syntyvät helpoiten valmiista taikinoista. Täksi jouluksi kauppaan tullut uutuus Kotimaista Piparkakkutaikina on hyvä taikina myös piparitalon valmistukseen, sillä se pysyy hyvin muodossaan.
  4. Oikaise itsetehdyt suklaafudget! Mittaa kattilaan 400 g tummaa suklaata, 1 purkki kondensoitua maitoa, 25 g voita ja ripaus suolaa. Sulata sekoitellen matalalla lämmöllä. Lisää joukkoon rouhittuja pähkinöitä tai vaikka kuivattuja karpaloita. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja siirrä jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa suupaloiksi.
  5. Mieti millä on merkitystä! Tärkeintä on joulurauha ja yhdessäolo. Väsymyksestä vihainen emäntä tai isäntä ei ole hyvä mauste joulutunnelman luomisessa. Jos et aio juhlia kaapissa, niin älä murehdi kaapin siivouksesta, on Marttojen vanha ja osuva vinkki.

Tunnelmallista ja rentouttavaa joulunaikaa!

S-kokeilukeittiön porukka

Kuva: Thinkstock

Leave a Reply