Marenkeja ja majoneesia säilykekikherneiden liemestä

Lähivuosien yksi jännittävimmistä keksinnöistä on kikhernetölkin liemen käyttö marengeissa ja majoneesissa kananmunan sijaan. Vielä jännittävämmän asiasta tekee se, että ero kananmunasta ja kikherneliemestä tehtyjen herkkujen maun välillä on hyvin pieni, monien mielestä olematon.

Kikhernemarenkeja- ja majoneesia on lähiaikoina testattu hyvästä syystä myös täällä kokeilukeittiöllä. S-kauppojen valikoimiin tuli tässä kuussa uutena tuotteena Rainbow Luomu Kikherneet ja halusin selvittää, miten niiden liemi sopii viemärin sijaan hyötykäyttöön. Ja hyvinhän se sopi!

Marenkivaahto syntyy Rainbow Kikherneiden liemestä varsin sutjakasti, mutta ei kannata tuijottaa ohjeen aikoja. Tärkeintä on, että syntyy kova ja kuohkea vaahto. Eri valmistajien kikherneiden liemien koostumuksissa on eroja, mikä vaikuttaa vatkausaikaan. Parhaiten vaahdotus onnistuu sähkövatkaimella tai yleiskoneella.

Majoneesi taas syntyy sauvasekoittimella ja aivan silmänräpäuksessä. Kaikki raaka-aineet kulhoon, sur ja valmista! Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita ja sauvasekoittimen omaa kapeaa kulhoa, niin onnistut varmimmin.

Marengit säilykekikherneiden liemestä

1,5 dl säilykekikherneiden lientä (n. yhden Rainbow Luomu Kikherneet -tölkin liemet)

2 dl sokeria

  1. Vaahdota kikherneliemi kuohkeaksi ja valkoiseksi. (n. 2 min)
  2. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. (n. 3 min)
  3. Pursota tai nostele lusikalla pikkumarengeiksi tai marenkilevyiksi pellille.
  4. Kuivata n. 80 asteisessa uunissa n. 1,5 h.
  5. Kytke uunin lämpö pois ja jätä kuivumaan jälkilämpöön 1-2 tunniksi.
Malta vatkata seos kovaksi ja kiiltäväksi, niin saat kauniita marenkeja.

Malta vatkata seos kovaksi ja kiiltäväksi, niin saat kauniita marenkeja.

Majoneesi säilykekikherneiden liemestä

0,5 dl säilykekikherneiden lientä

1-2 tl sinappia

0,5 tl sokeria (jos et käyttänyt makeaa sinappia)

1 tl viinietikkaa

0,25 tl suolaa

2,5 dl rypsiöljyä

maustamiseen esim. pippureita, valkosipulia, chiliä, currya, savupapaprikaa yms.

  1. Mittaa kaikki huoneenlämpöiset aineet sauvasekoittimen kapeaan kulhoon.
  2. Paine sauvasekoittimen sekoitinosa kulhon pohjalle.
  3. Pidä kulhosta kiinni toisella kädellä ja käynnistä sekoitin. Nosta sekoitinta pikkuhiljaa ylös sitä mukaan kun majoneesia muodostuu.
Majoneesi on todella helppo ja nopea valmistaa sauvasekoittimella.

Majoneesi on todella helppo ja nopea valmistaa sauvasekoittimella ja se onnistuu myös kikherneliemestä.

Terveisin,

Henriikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.