Pujota grillivaahtokarkit tikkuun

On kesä ja grilli – ja grillissä vaahtokarkki. Kun makkarat on syöty, on todellisten grillimakupalojen aika. Amerikkalainen nuotioherkku on kotiutunut pysyvästi Suomeen ja sopii hyvin kesäiseen iltahämärään nuotion tai grillin ääreen.

Vaahtokarkkien grillaus ei ole vaativaa, mutta sen sijaan tarkkaa hommaa. Täydellisesti grillatussa vaahtokarkissa pinta on hieman ruskea ja rapea eli kauniisti karamellisoitunut. Grillattua vaahtokarkkia on helppo syödä, kun sokerisen rapea kuori ei tartu sormiin ja sisältö on suloisen pehmeä.

Vaahtokarkkien valinnassa tulee olla tarkka. Grillaamiseen sopimattomissa vaahtokarkeissa kuorta ei muodostu tai herkku humahtaa helposti tuleen. Käytä grillaukseen amerikkalaistyylisiä, paksuja ja tiiviitä vaahtokarkkeja. Rainbow vaahtokarkit sopivat tähän mainiosti. Niitä voi napostella myös sellaisenaan ja ne sopivat hyvin leivonnaisiin.

Parhaaseen lopputulokseen pääsee, kun malttaa odottaa hiillosta. Helpoiten homma hoituu ohuiden grillitikkujen avulla, mutta myös makkaratikut ajavat saman asian. Tikkua kannattaa pyörittää tasaisesti hiilloksen yllä, jotta kullanruskea kuori peittää koko karkin.

P1010734

Hedelmävartaita ja kaakaokinuskikastiketta

Mikä maistuisi kesäisellä piknikillä paremmalta, kuin tuoreista hedelmistä, marjoista ja vaahtokarkeista tehdyt vartaat? Hedelmä-vaahtokarkkivartaat sopivat yhdessä kokkailuun ja lasten kanssakin koottaviksi. Pujota tikkuun vaahtokarkkeja ja lempihedelmiäsi suupaloina. Herkkusuu keittää vaahtokarkkien kaveriksi nopean kaakaokinuskikastikkeen  ja dippaa hedelmävartaat tai grillatut vaahtokarkit vielä kastikkeeseen.

Grillausterveisin,

Anne

Artikkelikuva: Thinkstock

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.