Monipuolinen smoothie

Virkistävät smoothie-juomat ovat monipuolisia, helppoja ja tosi käteviä esimerkiksi aamu- ja välipaloina. Smoothien pyöräytät käden käänteessä teho- tai sauvasekoittimella ja sen valmistuksessa on vain mielikuvitus rajana. Smoothien voit valmistaa esimerkiksi tuoreista tai pakastetuista marjoista, hedelmistä ja vihanneksista. Nesteenä voit käyttää esimerkiksi maustamatonta jogurttia, mehua, maitoa, manteli- tai kookosmaitoa. Saat lisää makua ja kuitupitoisuutta lisäämällä joukkoon siemeniä, leseitä tai hiutaleita. Yksinkertaisen ja hyvän smoothien saat esimerkiksi kotimaisista mustaherukoista, banaanista ja maidosta. Banaani antaa sopivasti ruokaisuutta ja makeutta kirpsakoiden mustaherukoiden vastapainoksi.

Kokeile smoothien joukossa erilaisia yrttejä ja mausteita. Tuore minttu tai basilika piristävät esimerkiksi mustikka- tai mansikkasmoothien makumaailmaa. Mustikka ja kardemumma ovat myös mainio makupari. Tuore inkivääri ja lime raikastavat ravitsevan vihersmoothien. Testaa esimerkiksi Yhteishyvän mm. avokadosta, kurkusta ja vihreästä omenasta syntyvää Vihreää virkistäjää.

Täältä löydät paljon lisää erilaisia Yhteishyvän kokoamia smoothie-reseptejä.

vihersmoothie_low_preview

Lime raikastaa mm. avokadosta, kurkusta ja kiivistä syntyvän smoothien.

Sitten vaan smoothieta surruuttelemaan,

Anni

Kuvat: Thinkstock, Laura Riihelä

Leave a Reply