Näyttävien suklaakoristeiden teko on yllättävän helppoa. Jos aika, kärsivällisyys tai sorminäppäryys ei riitä yksityiskohtaisiin sokerimassaluomuksiin, niin kannattaa testata suklaan pursottamista. Suklaakoristeet ovat nopeita pursottaa ja yhteen koristeeseen kuluu tosi vähän suklaata, joten kakun päälle voi valita ne onnistuneimmat yksilöt.
Suklaakoristeiden tekoon et tarvitse mitään erikoistyövälineitä. Pursottimen virkaa hoitaa vahva pakastuspussi ja koristeet syntyvät ilman tiskiä, kun suklaan sulattaa suoraan pussissa. Videolla pursotan suklaakoristeita Yhteishyvän joulunumeron Suklaa-mascarponekakun koristeiksi, mutta ne sopivat juhlatarjottavien koristeiksi ympäri vuoden.
Hennoissa suklaakoristeissa on haasteena koristeen muodon säilyminen huoneenlämmössä. Testailin asiaa ja seuraavien vinkkien avulla suklaakoristeet on helppo pursottaa ja ne pysyvät varmemmin muodossaan.
1. Anna sulatetun suklaan olla muutama minuutti huoneenlämmössä ennen pursotusta, sillä tosi löysä suklaa on hankala pursottaa.
2. Jos vapaalla kädellä pursottaminen jännittää, niin piirrä koristemallit paperille ja pane paperi pursotusalustana toimivan leivinpaperin alle.
2. Anna koristeiden olla yön yli pakastimessa, jotta ne kuivuvat tarpeeksi. Jääkaapissa koristeiden pinnalle kerääntyy kosteutta ja huoneenlämmössä jähmettäminen saattaa aiheuttaa koristeen pinnan harmaantumisen.
3. Ota koristeet huoneenlämpöön tunti ennen koristelua. Näin suklaan lämpötila ja rakenne tasaantuu ja koristeiden muoto säilyy varmemmin pystyynkin aseteltuna.
Kauniisti koristeltuja jouluherkkuja toivotellen,
Henriikka
Kuva ja video: Yhteishyvä, Tuukka Mielonen