Mehevää ja maukasta broilerin paistista

Tykätäänkö teilläkin syödä broileria? Tarttuuko kaupassa mukaan useimmiten fileepihvejä, fileesuikaleita tai koipireisiä? Kokeilukeittiön liha-arvioinneista ja oman arjen havainnoista innostuneena suosittelen muistamaan myös broilerin paistileikkeet ja -suikaleet. Niistä syntyy fileetuotteiden tapaan nopeasti ruokaa, mutta mehevyydessä ja maukkaudessa on koipireisien henkeä.

Mitä broilerin paisti on?

Broilerin paisti on koipireiden mehevää reisiosaa. Siitä leikataan sekä luuttomat paistileikkeet että -suikaleet. Paistituotteet ovat edullisempia ja ulkonäöltään riekaleisempia kuin fileetuotteet. Älä anna sen hämätä. Maku ja mehevyys ratkaisee.

Miten broilerin paistia käytetään ja miltä se maistuu?

Paistisuikaleista ja -leikkeistä voi kokata ihan samaan tapaan kuin fileestä. Paistissa on fileetä enemmän rasvaa, eikä se kuivu yhtä helposti kuin filee. Paisti sopii mainiosti kastikkeisiin, patoihin ja uuniruokiin, sillä se antaa fileetä enemmän makua ja pysyy helpommin mehevänä. Broilerin paistileikkeet ovat samasta syystä omiaan myös grillaukseen.

Mitä syksyyn sopivaa broilerin paistista voi kokata?

Kokeile artisokansydämillä maustettua Yhteishyvän Broilerilasagnea. Sujauta paistisuikaleet tulisen mausteiseen Broileri-kasvispataan paprikan ja kikherneiden kanssa. Ohjeessa on melko reilusti sambal oelek -chilitahnaa (joka on muuten tosi monikäyttöinen, raikas ja pitkään jääkaapissa säilyvä tulisuuden lähde). Kannattaa ensin lisätä chilitahnaa vain vähän ja maistaa kaipaako enemmän ytyä. Ranskalaisen keittiön klassikko, Kukkoa viinissä valmistuu Yhteishyvän ohjeella vaihtoehtoisesti myös broilerin paistileikkeistä.

Syysterveisin,

Henriikka

P.S. Broilerin maustamattomia paistileikkeitä ja Marinoituja paistisuikaleita saa nyt myös Kotimaista-tuotteina.

Kuva: Laura Riihelä, Yhteishyvä

Leave a Reply