Halsterin nerokkuudesta

Elokuun lämpö houkuttelee jatkamaan grillaussesonkia. Sen kunniaksi haluan vinkata tämän kesän suosikkigrillausvälineestäni nimeltään Halsteri. Hankin oman kahvalla varustetun ritiläpuristimeni alunperin kalafileiden grillaukseen. Halsteri estää kalan tarttumisen grilliritilään ja mahdollistaa kääntämisen ilman hauraan kalanlihan hajoamista. Tämän kesän aikana halsteri on osoittautunut erittäin toimivaksi välineeksi myös monessa muussa grillauspuuhassa. Se on laiskalle kääntelijälle kätevä vekotin myös monenlaisten kasvisten ja pikkukalojen grillauksessa. Halsteri säästää vaivaa, kun jokaista muikkua ja kesäkurpitsaviipaletta ei tarvitse kääntää erikseen.

Tänä kesänä ihastusta on aiheuttanut kaalin grillaus ja siinäkin halsteri on osoittautunut superkäytännölliseksi. Kaikki viipaleet saa käännettyä yhdellä käden liikkeellä ja irtoilevat kaalikerrokset eivät tipu grilliin. Nyt kun ihanaa kesäkaalia ja grillauskelejä on vielä tarjolla, niin suosittelen lämpimästi kaalia grilliin. Grillaa kaaliviipaleet halsterissa sellaisenaan, jolloin ne hieman pehmenevät, makeutuvat ja saavat makua paistopinnasta. Ripsauta päälle suolaa, pippuria, öljyä ja etikkaan tai nauti ihan vain voin tai lempparisalaatinkastikkeesi kanssa. Grillattu kaali on lämpimän salaatin tapaan toimiva lisäke mille tahansa grilliruoalle.

Vielä on grillikesää jäljellä…

Henriikka

Kuva: Henriikka Mattila

Leave a Reply