Suut siniseksi

Mustikan poiminta-aika alkaa olla parhaimmillaan ja itse olen onnesta soikeana tämän vuoden sadosta! Muun muassa E- ja C-vitamiineja ja runsaasti kuitua sisältävät aromikkaat mustikat ovat yksi parhaista kotimaisista marjoistamme, jotka kannattaa ehdottomasti kerätä talteen.

Tuoreet mustikat ovat ihania sellaisenaan ja ne sopivat hyvin myös leivontaan. Oma suosikkini on savolainen mustikkakukko, eli rättänä. Mustikkakukossa on makea ruiskuori, jonka sisältä paljastuu maukas mustikkasydän. Mustikkakukko onnistuu sekä tuoreista että pakastetuista mustikoista, joten sitä voi nautiskella vaikka ympäri vuoden! Mustikkakukon kaveriksi sopivat esimerkiksi kermavaahto, vaniljakastike tai vaniljajäätelö.

Mustikkapiirakka pulla- tai muropohjalla on perinteinen kesän klassikkoleipomus ja maistuu aina yhtä hyvälle. Yhteishyvän Ruoka & Reseptit osiosta löydät esimerkiksi mustikkapiirakan ja mustikkapullien ohjeet. Kokeile myös manteleiden ja pähkinöiden sävyttämää mustikka-pähkinämurupiirakkaa tai mustikan ja kookoksen makuyhdistelmää muffineissa.

mustikka_pahkinamurupiirakka_preview(1)

Mustikka-pähkinämurupiirakka

Helppo ja herkullinen mustikkapiirakka vaikka mökkioloissa syntyy Kotimaisesta murotaikinasta. Pakkauksesta löytyy täällä S-kokeilukeittiöllä kehitetty ja testattu kardemummaisen mustikkapiirakan ohje. Tämän piirakan täytteessä maistuvat mustikat, täyteläinen smetana, raikas maitorahka ja kardemumma, on muuten taatusti hyvää!

Nyt eikun vaan ämpäriä kouraan ja mustikkaan,

Anni

Kuvat: Thinkstock, Laura Riihelä (Yhteishyvä)

Lue kommentit

  1. Atro Niiniluoto kirjoitti 8 vuotta sitten Vastaa

    Mustikkapiirakan tunnen kyllä. Useimmin poimin marjoja luonnosta suoraan suuhun.

    • anni kirjoitti 8 vuotta sitten Vastaa

      Mustikat ovat kyllä ihana sesonkiherkku ja maistuvat parhailta juuri luonnon helmassa.

Leave a Reply