S-kokeilukeittiö 60 vuotta!

Kokeilukeittiön toiminta alkoi virallisesti 18.05.1955. Toukokuussa juhlitaankin siis pyöreitä, sillä kokeilukeittiö täyttää iloiset 60 vuotta!

Kokeilukeittiön ensimmäiset tilat sijaitsivat puurakennuksessa Mikonkadulla Helsingin keskustassa. Kokeilukeittiön toiminta on alunperin syntynyt  tarpeesta selvittää tuotteiden laatuun ja käyttöominaisuuksiin liittyviä kysymyksiä. Kauppojen valikoimat kasvoivat, joten tuotteista kaivattiin lisää käytännön testauksen kautta tulevaa tietoa ja syvempää laatuvertailua.

Toiminnan ensimmäisinä vuosikymmeninä Kokeilukeittiöllä oli suuri rooli valistustoiminnassa, jonka yleisaiheena oli ravinto ja terveys. Valistustoimintaan liittyen tehtiin ruokaoppaita ja -lehtisiä, joita jaettiin myymälöissä asiakkaille. Perheenemännille pidettiin myös esittelytilaisuuksia esimerkiksi erilaisten kotitaloustarvikkeiden käytöstä.

Leivontaohjeita_preview

107 Leivinohjetta oli yksi suosituimmista oppaista.

Valistustoiminnan ja neuvonnan lisäksi tehtiin myös erilaisia maku- ja käyttötestejä. Kokeilukeittiöllä tehtiin esimerkiksi kotitaloustyövälineiden, elintarvikkeiden sekä pesu- ja puhdistusaineiden käyttökokeita ja arvostelua. Kokeilukeittiöllä myös laadittiin ja tarkistettiin tuotteiden käyttöohjeita esimerkiksi pakkauksia ja mainoksia varten. Lisäksi Kokeilukeittiöllä järjestettiin maistajaisia ja muita arvostelutilaisuuksia.

Kokeilukeittiö on muuttanut toimipaikkaansa useampaankin otteeseen. Esimerkiksi 1980-luvulla toimipaikka sijaitsi  Helsingin Vallilassa Fleminginkadulla. Sieltä matka jatkui Kilon Logistiikkakeskukseen, kunnes vuoden 2014 alussa Kokeilukeittiö muutti takaisin Fleminginkadulle. Nykyään S-kokeilukeittiö majailee siis Ässäkeskuksen uusissa ja ihanan valoisissa tiloissa. Pääset tutustumaan Kokeilukeittiön historiaan, siellä työskenteleviin ihmisiin ja kurkistamaan uusiin tiloihin ja nykytoimintaan alla olevan videon kautta. Paljon onnea S-kokeilukeittiö!

Juhlamielin,

Anni

Kuvat: S-ryhmä

Leave a Reply